Datum: 
05.12.2017 - 20:30 to 22:30
Locatie: 
Wijnpers, polyvalente zaal - Mechelsvest 72, 3000 Leuven

De voedingsdriehoek blaast 20 kaarsjes uit. Tijd dus voor een herziening. Waarom hebben we de driehoek uiterlijk en inhoudelijk omgegooid. Hoe zijn we hierbij te werk gegaan? Wat is er veranderd? En waarop wil de nieuwe voedingsdriehoek de focus leggen? Het Vlaams Instituut Gezond Leven vat de belangrijkste boodschappen graag samen en doet het tijdens deze infosessie voor jullie uit de doeken.

Want gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – in de voedingsdriehoek. Met de nieuwe voedingsdriehoek wil het Vlaams Instituut Gezond Leven richtlijnen geven die op lange termijn voor iedereen haalbaar zijn. En die ervoor zorgen dat er ook voor onze kinderen en kleinkinderen genoeg gezond voedsel is. Het resultaat is een realistisch en duurzaam model dat perfect past in de Vlaamse eetcultuur. Aan de hand van de voedingsdriehoek wil het Vlaams Instituut Gezond Leven bovendien niet alleen vertellen wat je best eet om gezond te zijn, maar ook hoe je dat precies doet.

Tijdens deze vorming zal de nieuwe voedingsdriehoek toegelicht worden: het ontwikkelingsproces, de visie die aan de basis ligt, de figuur zelf, en ten slotte de wat en hoe boodschappen die bij erbij horen. We sluiten af met een korte toelichting bij de bewegingsdriehoek.

Accreditering kinesitherapeuten: 10 NE via https://www.pe-online.org/public/OpleidingDetail.aspx?courseID=303465&pi...

Inschrijven: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMNJShhcfQvxjKks2z033XD6bocznE...