Datum: 
18.11.2017 - 08:30 to 15:00
Locatie: 
Posthof Tienen-Vissenaken

De Tiense Kinesitherapeuten Kring vzw richt dit jaar haar 24ste Symposium in, samen met de Hagelandse Orthopedische Praktijk. Dit is ook de 17de maal dat de Tiense Kinesitherapeuten Kring samenwerkt met de orthopedische chirurgen van het Regionaal Ziekenhuis Tienen. Traditioneel worden orthopedische elementen aan kinesitherapeutische gekoppeld. Onze symposia staan open voor diverse zorgverstrekkers en gaan daarmee in op een steeds groeiende nood aan multidisciplinaire informatie en therapiemogelijkheden.

Dit jaar kozen we voor een programma rond (sport)training, coaching en prestatie-ondersteunende begeleiding (via inspanningstests e.a.), letselpreventie en -herstel, de sportheup (orthopedie – anterieure toegang en kinesitherapie). Ook de digitalisering in onze praktijken (zowel medisch als sport-kinesitherapeutisch) willen we aan bod laten komen.

Keynote: Prof. Dr. Koen Kas - Wat als artsen en kinesitherapeuten Superpowers hadden?

De getuigenis van een (top)sportatleet zal een inzicht geven in de begeleiding bekeken vanuit het standpunt van de atleet, zijn verwachtingen, knel- en verbeterpunten.

Doelgroep: huisartsen, sportartsen en artsen–specialisten,  (sport)kinesitherapeuten, manueel therapeuten en studenten kinesitherapie.

Deelnameprijs voor studenten kinesitherapie: 30€,  voor leden Axxon of kring: 80€,  voor niet-leden: 100€ en dat door storting op rekeningnummer TKK vzw: BE74 1450 5629 3607 met vermelding 'TKK-Symposium 18.11.17 - Posthof".

We herinneren aan dat de eerste 120 betaalde inschrijvingen GRATIS het boek 'Rusten is het nieuwe Sporten' van auteur en spreker Jef Geys zullen ontvangen op het Symposium.

Sprekers:

Prof. Dr. Koen Kas (U Gent)
Dr. Michaël Bultheel
Jef Geys
Styn Vereecken (KU Leuven)
Wim Sevenants (Vigo) en Eddy Mellaerts
Dr. Vincent Van Belle (HA Tienen-Vissenaken) en Steven Probst (Topsportslab)
Dr. Pascal Wernaers (RZ Tienen), Stef Verheyden en Philippe Vancotthem
Dr. Stein Geeurickx (RZ Tienen)
Veerle D'hondt (UZ leuven)