Woonzorgcentrum Passionisten gaat officieel open

Tienen - Vrijdag is het nieuwe project officieel ingewijd, met 54-rustoordbedden, zes bedden kortverblijf, een lokaal dienstencentrum en 49 serviceflats in een de woonzorgzone nabij de Aarschotse Poort.

De woonzorgzone komt tot stand door een samenwerking van de Alexianen Zorggroep Tienen met de zusters Passionisten, de Huisvestingsmaatschappij Tienen en de Broeders van Liefde. Binnen de wijk staat de sociale samenhang voorop, door menselijke en professionele aandacht. Met het lokaal dienstencentrum Passionisten wordt ook een uitgebreide aanbod tot stand gebracht, gestoeld op vrijwilligerswerking. Bewoners kunnen er terecht voor een boodschappen- en klusdienst, haal- en brengdiensten, activiteiten, seniorenrestaurant…

Op zondag 1 oktober gunnen de medewerkers van het gloednieuwe woonzorgcentrum alvast een blik achter de schermen. Geïnteresseerden kunnen er terecht voor een fotoreeks doorheen de geschiedenis van de Alexianen in Tienen, doe-workshops voor klein en groot, een bezoek aan de bewonerskamers en assistentiewoningen, maar ook heel wat informatie-stands over de projecten waarvoor onze ouderenzorg zich dagelijks inzet.

Schepen Johan Dewolfs (N-VA) reageert na de academische zitting van vrijdag: "Proficiat en gelukwensen aan alle partners in het bijzonder de Broeders van Liefde. Zij stellen nu in het Tiense zevenhonderd mensen tewerk. Tienen werkt en zorgt voor vele mensen."

Auteur: Raymons Billen

Bron: Nieuwsblad Regio Tienen – 30.09.17

Paul Rabau, voorzitter Tiense Kinesitherapeuten Kring vzw

Deel dit bericht

Met dank aan onze partners