RIZIV-telling bij de individuele toetredingen afgerond - Axxon reageert!

RIZIV-telling bij de individuele toetredingen afgerond – Axxon gaat in de tegenaanval en stapt naar de Arbeidsrechtbank tegen discriminatie

Op 13 april 2017 heeft het RIZIV de tellingen afgerond omtrent de toetredingen tot de opgelegde individuele overeenkomst M17. 16% of 3.575 kinesitherapeuten hebben deze Overeenkomst niet aanvaard en zijn niet toegetreden. 

De komende week gaan de juristen van Axxon bij het RIZIV het quorum van het aantal toegetreden kinesitherapeuten nazien samen met de lijst van de gedeconventioneerden.

Voor de gedeconventioneerde collega's zijn de tarieven vrij, uitgezonderd bij patiënten met een verhoogde tegemoetkoming. De patiënten van een gedeconventioneerde kinesitherapeut krijgen echter 25% minder terugbetaald, uitgezonderd voor de patiënten met verhoogde tegemoetkoming en dit vanaf 1 mei 2017.

Om deze discriminatie in terugbetaling op te heffen heeft Axxon op maandag 10 april 2017 een verzoekschrift neergelegd bij de arbeidsrechtbank te Brussel. Meer dan 1500 gedeconventioneerde kinesitherapeuten hebben het verzoekschrift van Axxon als 2de verzoeker mee ondersteund, waarvoor dank!

De komende maanden gaat Axxon verdere acties ondernemen om de discriminaties tussen geconventioneerden en gedeconventioneerden voor patiënten en kinesitherapeuten uit de RIZIV-wet te bannen!

Bron: Axxon Nieuwsbrief 14.04.17

Deel dit bericht

Met dank aan onze partners