RIZIV past de spelregels gedeeltelijk aan voor de uitbetaling van de kwaliteitspremie 2015!

RIZIV past de spelregels gedeeltelijk aan voor de uitbetaling van de kwaliteitspremie 2015!

Wie in 2015 geconventioneerd was en de kwaliteitscriteria heeft gehaald maar in 2017 gedeconventioneerd is, kreeg deze week een brief van het RIZIV in de bus. Deze collega's zullen alsnog de kwaliteitspremie van € 2000 ontvangen. 

Dit is mogelijk na de interventies van Axxon in de Overeenkomstencommissie en het Verzekeringscomité. Axxon blijft evenwel bij haar standpunt dat de spelregels omtrent de kwaliteitspremie, die werden vastgelegd in de periode 2013 – 2015, dienen gerespecteerd te worden en niet na de wedstrijd in 2017 kunnen worden gewijzigd!

Wie in 2015 aan de kwaliteitscriteria voldeed, geconventioneerd of niet, loontrekkende of zelfstandige, dient de kwaliteitspremie te ontvangen! Trouwens, wat heeft kwaliteitsbevordering en het werken aan kwaliteit binnen uw praktijk te maken met het al dan niet respecteren van een tariefakkoord? Bij andere zorgberoepen (artsen en tandartsen) ontvangen zowel geconventioneerden als gedeconventioneerden een accreditatiepremie en kan men bij de kinesitherapeuten terug spreken van de zoveelste discriminatie!

Bron: Axxonwebsite https://www.axxon.be/nl/nieuws/104-riziv-past-de-spelregels-gedeeltelijk-aan-voor-uitbetaling-van-kwaliteitspremie-2015/

Deel dit bericht

Met dank aan onze partners