In memoriam Guy Lauwers

Op 30 oktober 2017, op 67 jarige leeftijd en na een lange strijd tegen kanker, is collega Guy Lauwers overleden. Het zou ongepast zijn om Guy niet in herinnering te brengen bij de vele collega’s die hem gekend hebben. 

Destijds, als medestichter van de UZK (Unie voor Zelfstandige Kinesitherapeuten), was hij één van de voorvechters om het kinelandschap in kinesitherapeutenkringen op te delen. Mede geïnspireerd door het enthousiasme van Guy, hebben talrijke collega’s her en der in Vlaanderen de noodzaak aangevoeld te starten met kinesitherapeutenkringen.

Binnen de Antwerpse kinekring ZKVA was Guy één van de voornaamste woordvoerders. Steeds met een scherpe pen en een prozaïsche weergave van de feiten. Kritisch en met boute uitspraken.

Als redacteur van het tijdschrift  ‘Kineflash’ nam Guy een groot stuk van de voortrekkersrol van UZK op zich om de plaats van de zelfstandige kinesitherapeut in al zijn aspecten te verdedigen.

In het latere fusiekartel van de toenmalige beroepsverenigingen (VGK,NFDLK,UZK) nam hij als bestuurder het beleid ter harte om de kinesitherapie in goede banen te leiden. Op nationaal niveau moest hij echter vroegtijdig afhaken na een ernstig ongeval van zijn geliefde echtgenote. De zorg voor de kinderen en zijn echtgenote hadden voorrang en zijn activiteiten voor de belangenbehartiging op nationaal vlak werden teruggeschroefd.

Getroffen in zijn grootste kwaliteit, de stem en zijn retoriek is Guy uiteindelijk veel te vroeg van ons heengegaan. Toch ben ik blij dat ik hem heb mogen leren kennen en dat hij in zijn geestdrift vele collega’s heeft aangespoord om de kinesitherapie te vermaatschappelijken. Dank u Guy!

Aan Greet en de kinderen onze oprechte deelneming.

Voor Axxon, Physical Therapy in Belgium, Peter Bruynooghe, Voorzitter 

Voor AXXON, Kwaliteit in Kinesitherapie, Stefaan Peeters, Voorzitter 

Lees hier de tekst die collega Paul Mallentjer voorlas tijdens de afscheidsplechtigheid van Guy.

Bron: http://www.axxon.be/nl/newsletteritem/803/

 

Wat oudere collega’s onder ons en zij die aan de wieg stonden van de oprichting van onze Tiense Kring, mede mogelijk gemaakt door Guy Lauwers en Paul Mallentjer, hebben Guy gekend.

Ook onze kring rouwt bij het heengaan van een goede vriend en gedreven kinesitherapeut.

Paul Rabau, voorzitter Tiense Kinesitherapeuten Kring vzw

Deel dit bericht

Met dank aan onze partners