Borginsole viert 10de verjaardag.

OOK NIEUWE HYPERMODERNE PRODUCTIEVESTIGING WORDT GEVIERD

Borginsole viert 10de verjaardag (met groot feest voor 500 gasten)

/sites/default/files/Borginsole%20viert.jpg

Paul Borgions en echtgenote Gratienne Sioncke vieren niet alleen het 10-jarig bestaan van hun firma, maar ook de nakende uitbreiding ervan. - Sven Ponsaerts

Het familiale Borginsole uit Rotselaar, gespecialiseerd in de productie van podologische zolen, is een echt succesverhaal. Om hun tienjarig bestaan én de toekomstige uitbreiding met een nieuwe, hypermoderne productievestiging te vieren, geven bezielers Paul Borgions en Gratienne Sioncke binnenkort een groot feest voor zo'n 500 gasten.

Het splinternieuwe, speciaal ontworpen, Borginsole-springkaseel werd gisteren voor het eerst door de medewerkers getest. - Sven Ponsaerts

"Wat wij hier langs de Torenstraat al 10 jaar ontwikkelen en produceren? Geen steunzolen, wel podologische zolen", benadrukt zaakvoerder Paul Borgions. "Het verschil? Onze zolen op maat komen tot stand na een uitgebreid onderzoek door een podoloog. De 'voetenspecialist' onderzoekt al wat maar kan bewegen, om zo de oorzaak van een eventueel probleem op te sporen. Na ook nog een 3D-scan van de voet wordt op basis van alle parameters via een door mezelf ontworpen algoritmeprogramma uiteindelijk de juiste, corrigerende Borginsole-zool gefabriceerd. Onze klanten: podologen in binnen- en buitenland. De gebruikers: zowel kinderen, sporters als al wie bij het stappen hinder ondervindt. Jelle Vossen, Matz Sels en Koen Casteels zijn maar enkele bekende voetballers die onze zolen dragen. Want ook OHL, Lierse, Lokeren, Racing Genk,... sturen hun spelers naar hier. Eigenlijk zijn er weinig ploegen uit eerste klasse die we hier niet zien."

Eigen springkasteel

/sites/default/files/Borginsole%20springkasteel.jpg

Om het tienjarig bestaan te vieren, houdt de 16 werknemers tellende firma volgende week zaterdag een groot feest met zo'n 500 gasten. "We wilden graag iets doen - niet alleen voor de klanten, maar ook voor de buren en de Rotselaarse collega-ondernemers", licht echtgenote en medezaakvoerster Gratienne Sioncke toe.

"Naast een uitgebreid kinderprogramma met clowns, grime, waterpret, en zelfs een speciaal op maat gemaakt Borginsole-springkasteel, zal er onder meer met optredens ook voor de volwassenen heel wat animatie zijn. De bekende Papa Chico, die ik als jurylid van het televisieprogramma 'Hoeveel ben je waard?' leerde kennen, is tegelijk animator, ceremoniemeester en cateraar. Het belooft echt een groot feest te worden."

Meteen wordt ook gefeest op de toekomst, want Borginsole kijkt ook al vooruit. Volgend jaar plant het familiale bedrijf even verderop immers de bouw van een nieuwe ultramoderne en gerobotiseerde productielijn voor de fabricage van de gepatenteerde podologische zolen. "Aanvankelijk werkten onze twee multifreesmachines - ze kregen de namen James en Lola - vooral 's nachts. Ondertussen draaien ze al 24 op 24", vertelt Sioncke.

"Hier is geen ruimte meer voor extra machines, maar ook omdat we de buurt niet meer wensen te belasten, is een verhuis van de productie naar de ambachtenzone tegenover Sportoase De Toren de beste keuze."

Exuberant

Daar komt de meest moderne en wereldwijd nog onbestaande productieketen voor inlegzolen. "Robots halen de nodige materialen uit het magazijn, voeden de freesmachines en leggen, na ook nog een waterjetbehandeling, een polijstbeurt, het drogen en lasergraveren, de afgewerkte BORGinsole-zolen zeven uur later ook nog eens verzendklaar", vat Borgions het hoogtechnologische proces samen. "Wereldwijd uniek. Op het gebied van de zool gaan we hier in Rotselaar echt wel iets exuberants doen. Voor de verdere toekomst wordt in het futuristische gebouw meteen ook een volledige 3D-printdevisie voorzien. In het najaar van 2018 zou de nieuwe productielijn operationeel moeten zijn."

Het feest op de toekomstige nieuwe productielocatie moet ook het goede doelsteunen. Gasten worden immers gevraagd geen cadeaus mee te brengen, maar een gift te doen voor de vzw Oostrem uit Wilsele.

Bron: HLN 20.07.17

Auteur: Sven Ponsaerts

Deel dit bericht

Met dank aan onze partners