Bericht van Axxon: DANK VOOR DE STEUN

Bericht van Axxon - 07.04.17

Dank voor de steun

Onze dank gaat vandaag uit naar alle collega’s, leden en niet-leden, die de deconventie-actie van de beroepsvereniging die maanden is voorbereid en volgehouden, hebben ondersteund op alle mogelijke manieren!

Als Axxon delen we je verontwaardiging bij het mislukken van een herziening van de conventie en de actualisering ervan. 7.975 ingezamelde deconventieformulieren (35,7%) geven ons een onvoldoende draagvlak om onze verzuchtingen te realiseren.

Dit maakt ons samen met jullie woedend.

Als beroepsgroep willen wij het hierbij niet laten. We starten volgende maandag met een juridische actie om het verloop van de opheffing van de discriminatie in terugbetaling aan te vechten. Tegelijk hebben wij de vastberaden intentie om de gesprekken met de TASK-force anders voor te bereiden. Hiertoe willen we overgaan tot een onafhankelijke studie van het huidig verdienmodel van de kinesitherapeut (zelfstandige-loontrekkenden). Om dit nader toe te lichten nodigen we jullie uit op provinciale ontmoetingen. Datum en plaats worden volgende week medegedeeld via de Axxon-nieuwsbrief.

Wat de Overeenkomst M17 voor u vanaf 1 april concreet betekent lees je hier.

Dringende oproep

Op vraag van onze juristen zijn we dringend op zoek naar kinesitherapeuten die in 2015-2016 een schrijven van het RIZIV hebben ontvangen, na hun individuele aanvraag tot deconventie, waarin vermeld wordt dat de kinesitherapeut geen overeenkomst kan opzeggen omdat er geen van kracht is!!! Hebt u dergelijke schrijven in uw bezit, bezorg het zo snel mogelijk aan peter.bruynooghe@gmail.com.

bron: Nieuwsbrief Axxon 07.04.17

Deel dit bericht

Met dank aan onze partners