Datum: 
13.06.2018 - 19:45 to 23:00
Locatie: 
Passionisten - Woonzorgcentrum Tienen - Aarschotsesteenweg 3, 3300 Tienen

Een multidisciplinair team waar de patiënt centraal staat, is vaak het ultieme doel bij het begeleiden van patiënten met chronische klachten. Echter vanuit het perspectief van de hulpverlener verloopt dit niet steeds optimaal. 

Giannoula Tsakitzidis zal ons inzicht doen krijgen in hoe we kunnen leren interprofessioneel beter samenwerken. Hierbij zullen er praktisch tips en advies aangehaald worden om de samenwerking tussen zorgverleners te optimaliseren met als uiteindelijke doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor je patiënten.

Doorverwijzing van patiënten naar een psycholoog kan gevoelig en complex zijn. Vaak wordt deze stap door vele zorgverleners als moeilijk ervaren. Daarnaast kan de reactie van de patiënt hierbij negatief zijn waardoor de patiënt-therapeut relatie hieronder kan lijden. Op basis van communicatie- en gesprekstechnieken zal Vincent Kortleve ons tools aanreiken om de drempel voor doorverwijzing naar een psycholoog te verlagen.  

In bijlage vind je de uitnodiging terug.

Programma :

19u45 Ontvangst

20u00 Giannoula Tsakitzidis (PhD, PT) - Hoe leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg? 

21u00 Vincent Kortleve (PT, ClinPsych) - De patiënt heeft een psycholoog nodig... denkt de zorgverlener, maar vindt de patiënt dat ook? 

22u00 Netwerking avond met hapjes en drank

Moderatoren :

  •          Dr. Jeroen Van den Brandt, huisarts
  •          Dr. Roel Mestrum, anesthesist-algoloog

Doelgroep:
Kinesitherapeuten, huisartsen/h.i.o., specialisten, psychologen, verpleegkundigen, tandartsen, apothekers, logopedisten,…

Inschrijving: margo.lmntienenlanden@gmail.com

Parkeren : Er is ondergrondse parking beschikbaar. Ingang mogelijk tot 21u00.

Organiserend comité : Werkgroep Chronisch Pijn

Margo Van Velthoven, Tom Willems, Katrien Buttiens, Cil Gellens, Dr Joris Mertens, Dr Jeroen Van den Brandt, Dr Roel Mestrum, Céline Labie

Deze activiteit is geaccrediteerd bij PQK = 15NE

Aankomende Activiteiten

Momenteel zijn er geen geplande activiteiten.

Klik HIER om het activiteitenarchief te bekijken.